Hem Peru hem de Güney Kore'den kaynaklar, önümüzdeki haftalarda bir niyet mektubu imzalanmasının ve yıl sonundan önce bir sözleşme yapılmasının beklendiğini belirtiyor. Anlaşma yaklaşık 780 milyon dolara ulaşabilir.

Önerilen satın alma, Peru Hava Kuvvetleri'ne (FAP) 20 uçağın satıldığı ve bunların 16'sının Las Palmas Hava Üssü'nde SEMAN (Bakım Servisi) tarafından yerel olarak monte edildiği başarılı KT-1 eğitim programını taklit etmeyi amaçlıyor. Benzer şekilde FA-50'lerin çoğunluğu Peru'da monte edilecek ve bazı parçalar yerel olarak üretilecektir. Bu uçakların daha önce Piura'daki 7 No'lu Hava Grubu tarafından kullanılan Cessna A-37B Dragonfly ve Pisco'daki 51 No'lu Hava Grubu'nun 513 No'lu Filosu tarafından işletilen Aermacchi MB-339'un yerini alması planlanıyor.

Peru'nun FA-50'nin peşine düşme kararı, Brezilya'nın 480 milyon dolar karşılığında 24 Super Tucano uçağı teklifini reddetmesinin ardından geldi. FA-50 neredeyse iki kat daha pahalı olmasına rağmen, yetenekleri de önemli ölçüde daha fazladır. FA-50, İtalya'nın Leonardo M346 ve Textron'un Scorpion'u da dahil olmak üzere diğer rakiplerinden daha iyi performans gösterdi.

HÜRJET Mısır'da gösteri uçuşu yaptı HÜRJET Mısır'da gösteri uçuşu yaptı

Ayrıca FA-50 alımı, KF-21 beşinci nesil avcı uçağı programına katılma yolunda bir adım olarak görülüyor. Güney Kore, özellikle Endonezya'nın programın mali istikrarını etkileyecek şekilde katılımını azaltması nedeniyle Peru'nun katılımıyla ilgileniyor. KF-21, Peru'nun şu anda sadece dokuzu operasyonel olan Sovyet döneminden kalma MiG-29'lardan oluşan yaşlanan filosunu ve Fransız Mirage 2000'lerini eninde sonunda değiştirmesini sağlayacak.

Defence Türkiye