Vakıftan yapılan açıklamaya göre, Kahramanmaraş merkezli, 11 ilde yıkıma yol açan depremler sonrasında AFAD ile koordineli olarak sahadaki yerini alan vakıf, yaşanan felaketin yaralarını sarmak için AFAD'a 10 milyon TL'lik nakdi yardımda bulundu.
Vakıf, 7 ilde dönüşümlü olarak görev alan 267 gönüllüsü ile erzak ve malzeme yardımından çadır kurulumuna, psikolojik destekten tıbbi yardıma kadar afetzedelerin öncelikli ihtiyaçlarını yakından takip ederek tedarik ediyor.
Ayrıca T3 Vakfı, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Adıyaman, Malatya, Şanlıurfa ve Adana'da çadır, jeneratör, su, kuru gıda, konserve, powerbank, kıyafet, ısıtıcı, uyku tulumu, battaniye, yorgan, iç giyim, ayakkabı, mont, hijyen malzemeleri ve bebek ürünlerinin bulunduğu 47 yardım tırının dağıtım organizasyonunu gerçekleştirdi.
Deneyap merkezlerini ilk günden itibaren lojistik depo haline getirerek AFAD, Kızılay ve askeri birliklerle koordinasyonlu şekilde bu noktalardan çalışmalarını sürdüren T3 Vakfı, deprem anından itibaren gönüllü, eğitmen, veli ve öğrencilerinden çağrı merkezine gelen 1.000 civarı yardım talebine sahadaki ekiplerini hızlıca yönlendirerek destek oldu.
Bölgede yardımlarına aralıksız olarak devam eden vakıf, 12 bin 600 adet TEKNOFEST dezenfektan kitini, 2 bin adet TEKNOFEST montunu ve 75 adet yangın tüpünü de ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.
Çadır kentlere teknoloji atölyeleri, konteynır kentlere T3 Eğitim Merkezi
Depremden etkilenen küçük çocukların eğitim süreçlerine destek olmak ve sosyal hayata katılımlarını hızlandırmak amacıyla çadır kentlere teknoloji atölyeleri kuracak olan T3 Vakfı, Deneyap atölyelerinde halihazırda çocuklar için verilen teknoloji eğitimlerinin benzerini bu atölyelerde vermeye başlayacak.
Vakıf, konteynır kentlerde ise yine çocuklar için Bilim Türkiye Atölye ve Deneyap eğitimleri, Deneyap Kart Atölyeleri ve sınavlara destek atölyesi gibi güçlü bir eğitim içeriğine sahip T3 Eğitim Merkezi'ni hayata geçirecek.