Lavrov, Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan bir röportajda, ABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump’ın temsilcilerinin Ukrayna’nın NATO üyeliğini 20 yıl erteleme ve “İngiliz ve Avrupa kuvvetlerinden” oluşan bir barış gücü göndermeyi içeren önerilerinden memnun olmadıklarını ifade etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Polonya Başbakanı Donald Tusk, bu ay Varşova’da yaptıkları görüşmede Ukrayna’ya yabancı barış gücü askerlerinin konuşlandırılması konusunu ele almışlardı.

Trump, göreve başlamasına üç hafta kala, 24 saat içinde bir barış anlaşması yapabileceğini iddia etmiş ve Washington’un Ukrayna’ya sağladığı milyarlarca dolarlık mali ve askeri desteği bir kaldıraç olarak kullanacağını belirtmişti.

Hem Rusya hem de Ukrayna liderleri, doğrudan görüşmeleri reddetmiş ve barış anlaşması için öne sürülen şartlar konusunda farklı pozisyonlar sergilemişlerdi.

Senegal, 2025’te tüm yabancı askeri varlığa son verecek Senegal, 2025’te tüm yabancı askeri varlığa son verecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, daha önce Ukrayna’nın Donetsk, Herson, Lugansk ve Zaporijya bölgelerinden askerlerini çekmesini talep etmiş, ancak Kiev, toprak tavizi vermeyi reddetmişti.