Polonya, Güney Kore merkezli savunma şirketi Hanwha Aerospace ile yapılan anlaşma doğrultusunda, HOMAR-K roket sistemleri için yerli füze üretimine başlayacak. Bu sistem, Güney Kore’nin K239 Chunmoo çok namlulu roketatarının Polonya uyarlaması olarak hizmet veriyor.
Üretim, WB Group’un bir iştiraki olan WB Electronics tarafından yürütülecek. Proje kapsamında, 80 kilometre menzile sahip CGR-80 güdümlü füzeler Polonya’da üretilecek. Şirket, üç yıl içinde ülkenin ilk uzun menzilli hassas füzesini üretmeyi planladıklarını açıkladı.
Hanwha Aerospace CEO’su Michael A. Cutter, Polonya’daki ziyaretinde, bu iş birliğinin sadece ihracata dayalı olmadığını, aynı zamanda yerel savunma yeteneklerini güçlendirmeyi hedeflediğini belirtti.
Bu girişim, Polonya’nın savunma sanayisinde bağımsızlığını artırma ve NATO içindeki entegrasyonunu güçlendirme stratejisinin bir parçası olarak görülüyor.