Norveç İstihbarat Servisi, 2025 yılı içinde Rusya'nın Norveç'e yönelik sabotaj girişimlerinde bulunmasının "muhtemel" olduğunu açıkladı. Norveç'in başta enerji altyapısı olmak üzere Ukrayna'ya yapılan yardımları hedef alacak sabotajların olabileceği ifade edildi. Norveç Polisi Güvenlik Servisi (PST) Başkanı Beate Gangas, Rusya'nın bu tür saldırılara yönelmesinin amacının Ukrayna'ya yapılan yardımların engellenmesi ve kamuoyunda olumsuz algı yaratılması olduğunu belirtti.
Norveç, Rusya ile olan 198 kilometrelik kara sınırı ve Barents Denizi'ndeki deniz sınırı nedeniyle, güvenlik tehditleri konusunda hazırlıklı olmayı sürdürüyor.
Norveç istihbaratı, 2025'te Rusya'nın sabotaj girişimlerini bekliyor
Norveç, 2025'te Rusya'nın enerji altyapısı ve Ukrayna'ya gönderilen yardımlara yönelik sabotaj girişimlerinin olabileceğini belirtti.
Yorumlar