Sanayi ve Savunma Bakanlıkları arasında imzalanan iş birliği anlaşmasıyla, 3D baskı teknolojisinin savaş gemileri, ana muharebe tankları ve diğer kritik savunma unsurlarının parça üretiminde kullanılması planlanıyor.
Güney Kore, 2017’den bu yana savunma alanında 3D baskı teknolojisini kullanıyor.
Ancak bu yeni anlaşma, daha derin bir iş birliği ve daha geniş uygulama alanları için önemli bir adım olarak görülüyor.
Sanayi Bakanlığı yetkilisi Yoon Sung-hyuk, bakanlığın altyapısı, iş gücü ve araştırma-geliştirme deneyimi sayesinde, Savunma Bakanlığı ile yapılan bu ortaklık kapsamında önemli sonuçlar elde etmeyi beklediklerini belirtti.
Küresel tedarik zincirlerindeki aksaklıklar nedeniyle, birçok ülke kritik askeri malzemelerde kendi kendine yeterlilik sağlamak için 3D baskı teknolojisine yöneliyor.
Bu teknoloji, bileşenlerin hızlı ve maliyet etkin bir şekilde üretilmesine olanak tanıyarak tedarik zinciri darboğazlarını azaltıyor.
Güney Kore’de, dijital üretim çözümlerine olan talebin artmasıyla birlikte, 3D baskı teknolojisinin benimsenmesi hız kazandı.
Birçok şirket, hem ticari hem de savunma sektörlerinde üretkenliği artırmak, tedarik zincirlerini yeniden düzenlemek ve yenilikçi üretim yöntemleri geliştirmek için bu alana büyük yatırımlar yapıyor.
Dünya genelinde ABD, Birleşik Krallık, Hindistan ve Tayvan gibi ülkeler de kritik savunma teknolojilerinin geliştirilmesini hızlandırmak amacıyla 3D baskı teknolojisini benimsiyor.