Şirketten yapılan açıklamaya göre, yapımı devam eden yeni üretim tesisinin elektronik altyapı, üretim ve kompozit konularında üst düzey yetenekleri olacak. Savunma ve havacılık sanayisine yönelik tasarlanan 12 bin 500 metrekare kapalı alana sahip yeni tesiste, yatay-dikey çok eksenli işleme merkezleri, sayısal denetimli yüzey ve hassas işleme tezgahları ile lazer makine yatırımları yer alıyor.
Elektronik kart üretiminde kullanılacak yüksek hızlı tam otomatik dizgi hattı da tesisin önemli yetenekleri arasında bulunuyor. Kocaeli Dilovası Makine İhtisas OSB'deki yeni üretim tesisi yatırımıyla birlikte Türkiye'nin savunma sektöründeki üretim kabiliyetleri artacak. Altınay Savunma Teknolojileri ise bu yatırımla dünya genelinde sayılı üretim merkezleri arasında yerini alma hedefine bir adım daha yaklaşacak.
Kurulması planlanan 1000 kişilik AR-GE merkezi ise şirketin inovasyon ve teknoloji alanındaki konumunu pekiştirecek. Kara, deniz ve hava platformlarına yönelik çözümleriyle, teknolojik ürünleri ve kritik alt sistemleriyle iç pazarda olduğu gibi uluslararası pazarda da yer alan şirket, sahip olduğu teknolojileri, üretim kabiliyetlerini ve imkanlarını geliştirme kapsamında çalışmalarını sürdürüyor.
"Yılın ilk yarısı tamamlanmadan faaliyete geçmesini hedefliyoruz"
Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Altınay Savunma Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Altınay, yeni tesisin hayata geçirilmesiyle Türkiye'nin savunma ve havacılık sektöründeki büyüme hedeflerine önemli bir katkı sağlayacaklarını bildirdi.
Bu yatırımın savunma ve havacılık sektöründe yerli ve milli üretimin gelişmesi adına önemli bir kilometre taşı olacağını belirten Altınay, şunları kaydetti:
"Son yıllarda ivme kazanan büyüme yolculuğumuzda Letven Capital'in de bize yaptığı yatırım sonrasında mühendislik tasarım yeteneklerimizin yanına ölçek ekonomisine uygun üretim yeteneğimizi de ekleyerek daha rekabetçi bir firma haline geldik. Ülkemizin yüksek teknolojiye dayalı üretim yeteneğini artıracak yeni tesisimiz, Türkiye'nin savunma kapasitesine değer katacak ve uluslararası alanda rekabet avantajı sağlayacak. Yılın ilk yarısı tamamlanmadan faaliyete geçmesini hedeflediğimiz ve yaklaşık 100 kişilik ilave istihdam sağlamasını planladığımız tesisimiz, bölge ekonomisine ve istihdama da büyük bir katkı sunacak. Savunma sanayisi çözümlerini daha yüksek oranda yerlileştirmek ve millileştirmek adına bu önemli adımı atmaktan gurur duyuyoruz."
"Halka arz kararı aldık"
Altınay, şirketlerinin, büyüme stratejilerinin bir parçası olarak Türkiye için yapılan bu yatırımı milletle paylaşmak üzere halka arz kararı aldığı bilgisini verdi.
Bu sürecin mevcut yatırımları güçlendireceğini ve gelecekteki projelere değer sağlayacağını belirten Altınay, "Milletimizin, Altınay Savunma Teknolojilerini sahiplenerek vatan savunmasına katkı sağlayacağına yürekten inanıyoruz. Yatırımcılarımızla birlikte ülkemizin savunma sanayisindeki başarı hikayesine daha fazla katkıyla ortak olmayı heyecanla bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Altınay Savunma Teknolojilerine 2021 yılında yüzde 20 payla ortak olan Letven Capital'in Genel Müdürü Kamil Kılıç da "Altınay Savunma Teknolojilerinin teknoloji geliştirme gücüne, iş modeline ve halka arz sonrası elde edeceği kaynakla milli yatırım stratejisine daha güçlü devam edeceğine çok inanıyoruz." ifadesini kullandı.