Bu hamle, Kerç Boğazı Köprüsü olarak da bilinen ve Rusya'nın Krasnodar Krayı'na bağlı Taman Yarımadası ile Kırım'ın Kerç Yarımadası'nı birbirine bağlayan köprünün güvenliğinin sağlanmasına yönelik devam eden çabaların altını çiziyor.
Rusya'nın 2014 yılında Kırım'ı ilhak etmesinin ardından inşa ettiği Kırım Köprüsü, 19 km (12 mil) ile Avrupa'nın en uzun köprüsüdür. Yaklaşık 227.92 milyar dolara (3.7 milyar ABD Doları) mal olan köprü, dört şeritli bir yol ve çift hatlı bir demiryolu için paralel yapılar içeriyor.
Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü temsilcisi Andriy Yusov'a göre Rus ordusu köprüyü Ukrayna'nın askeri operasyonlarından korumak için çabalarını yoğunlaştırıyor. Yusov, "Düşman gerçekten de köprünün güvenliğini ve korunmasını güçlendiriyor, yeni tahkimatlar inşa ediyor ve deniz savunmasını güçlendiriyor," dedi. Yusov, savunma önlemlerinin hem konvansiyonel sistemleri hem de mavnaların yerleştirilmesi gibi geçici bariyerleri içerdiğini sözlerine ekledi.
Yusov bu taktiklerin yeni olmadığını, Rusya'nın daha önce de köprüyü korumak için benzer yöntemler kullandığını kaydetti. Yusov ayrıca Ukrayna özel kuvvetleri ve ordusunun Kırım'da Karadeniz Filosu gemilerinin imhası da dahil olmak üzere çok sayıda başarılı operasyon gerçekleştirdiğini hatırlattı.
Ukraynalı yetkililer defalarca Kerç Köprüsünü meşru bir hedef olarak ilan etmiş ve Ukrayna'nın köprünün kullanımını engellemek için devam eden çabalarını vurguladılar.
Defence Türkiye