Gazze Şeridi'ndeki İsrail saldırılarının ardından bölgenin kuzey bölgeleri adeta harabe haline geldi. Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, yaptığı açıklamada, saldırılarda 70 gazeteci, 207 sağlık çalışanı ve 26 sivil savunma personelinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Açıklamada, 7 Ekim'den 24 Kasım'a kadar süren saldırılarda 6 bin 150'den fazla çocuk, 4 binden fazla kadın olmak üzere 15 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği vurgulandı.
Yaralı sayısının 36 bini aştığı açıklamada, bu yaralıların yüzde 75'ini kadın ve çocukların oluşturduğuna işaret edildi. Ayrıca, kayıp kişilerin sayısının 4 bin 700'ü kadın ve çocuk, 7 bine ulaştığı kaydedildi. Bu kişilerin akıbetlerinin belirsiz olduğu ifade edildi.
Gazze Şeridi'nde gerçekleşen İsrail saldırılarında 103 hükümet tesisi, 266 okul ve 88 cami tamamen yıkıldı, 174 okul ve 3 kilise ise zarar gördü. Gazze'de yaklaşık 50 bin konut tamamen yıkılırken, 240 bin konut da zarar gördü. Bu durum Gazze Şeridi'ndeki konutların yüzde 60'ını etkiledi.
Sağlık sektöründe ciddi tehlikenin devam ettiği açıklamada, İsrail saldırıları nedeniyle 26 hastane, 55 sağlık merkezi ve 56 ambulansın hizmet dışı kaldığı belirtildi. Özellikle Gazze kenti ve kuzey bölgelerindeki sağlık hizmetlerini çökertmek için hastanelerin kasıtlı bir şekilde hedef alındığı ifade edildi. Ayrıca, Şifa Hastanesi Müdürü Muhammed Ebu Silmiyye'nin İsrail güçleri tarafından alıkonulduğuna dikkat çekildi.
Gazze'deki "insani ara" süresince İsrail'in verdiği zararların onarılması ve enkaz altında kalan cenazelerin çıkarılması için acil teçhizat sağlanması çağrısında bulunuldu. Bölgeye yakıt girişinin önemine vurgu yapılan açıklamada, özellikle Gazze kenti ve kuzeyde yaşayan yaklaşık 800 bin Filistinlinin zor şartlar altında hayatta kalmaya çalıştığına dikkat çekildi.
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun Şifa Hastanesi'ne yönelik saldırısının ardından diyaliz bölümünün yeniden faaliyete geçtiğini duyurdu. Böbrek hastalarına diyaliz hizmeti almak için Gazze kenti ve kuzey bölgelerinden çağrı yapıldı.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze'de "insani ara"nın uzatılmasını desteklediğini belirterek, bölgeye sınırlı miktarda tıbbi malzeme, yakıt ve gıdanın girmesine izin verilmesinin yetersiz olduğunu ifade etti. Ghebreyesus, çatışmalara verilen aranın hastanelerdeki ihtiyaçları değerlendirmeye ve acil tıbbi malzeme teminine imkan sağladığını vurgulayarak, tek çözümün kalıcı ateşkes olduğunu dile getirdi.